green light

Tel: +45 6441 6120 e-mail: mail@green-light.dk

Belysning siden 1994

retrokit belysning

Nyt liv til dine
eksisterende armaturer

Et Retrokit er en god måde at opgradere din belysning på med omtanke for miljø og ressourcer.

Løsningen kan give de samme lysmæssige fordele som et nyt armatur, hvis ombygningen udføres korrekt.

retrokit

Hvad er et Retrokit?

Et Retrokit er en komplet ombygning af dit armatur, hvor forældede eller udfasede dele bliver udskiftet og erstattet med nye. Vi genbruger så meget af det oprindelige armatur som muligt i hvert ombygningsprojekt og sikrer, at det ombyggede armatur lever op til gældende krav.

Et Retrokit adskiller sig markant fra en Retrofit løsning, hvor du blot udskifter lysstofrør og glimtænder med et retrofit LED-rør beregnet til formålet. Læs mere om de forskellige løsninger til ombygning af armaturer her.

Retrokit hos green light - det sikre valg

Der findes ikke to tilfælde, hvor løsningen til Retrokit er ens. Derfor starter vi alle projekter med en nøje analyse af de eksisterende armaturer.

Hvis du ønsker at høre mere om mulighederne for ombygning af dine armaturer, er du velkommen til at kontakte os for yderligere assistance.

Herunder kan du læse om processen for en Retrokit løsning.

1

Egner armaturet sig til ombygning?

Retrokits kan være en god løsning hvis det udføres korrekt. Det kræver de rigtige valg i processen. Derfor er første skridt at vurdere, om armaturet/projektet er egnet til en ombygning, eller om det bedre kan svare sig at skifte til nye armaturer. Ofte er det komponenter, det miljømæssige aspekt, affektionsværdi, placering, BR18 m.m. der har indflydelse på beslutningen.

2

Analyser, tests og prøvearmaturer

Derefter sender vi dokumenter, billedmateriale osv. til vores europæiske Retrokit specialister, som ud fra mål, tegninger og beregninger laver en konstruktionstegning på det færdigombyggede armatur. Med tanke på miljø og ressourcer igangsætter vi først produktion af prøvearmatur efter gennemgang og din accept af konstruktionstegning.

3

Kvalitet, sikkerhed og godkendelser

Vi springer ikke over hvor gærdet er lavest. Det prøvearmatur som produceres, bliver gennemtestet og holdt op mod de beregninger vi har lavet for at sikre at kvaliteten er i top. Alle ombyggede armaturer testes og CE-mærkes på ny. De er klar til brug med det samme efter installation.

4

Produktion og levering

Når alt er testet og godkendt kan den endelige produktion gå i gang.
Hvert armatur leveres med dokumentation og klare instruktioner for demontering, installation, vedligehold m.m.

Vær opmærksom på sikkerhed og ansvar ved ombygning af armaturer

Der findes forskellig tolkning og løsninger til ombygning af armaturer, og du kan godt selv købe et Retrokit. Du kan også selv stå for ombygningen, men der er en stor risiko forbundet med selv at gøre det. 

Hovedproblemerne er typisk produktansvar og elektrisk støj. Når komponenter fjernes fra armaturet, fraskriver producenten af det originale belysningsarmatur sig ansvaret for produktets sikkerhed. 

Ansvaret hviler nu på installatøren, leverandøren af LED-røret og dig. Dette kan medføre uheldige situationer, især forsikringsmæssigt, hvis der opstår brand på grund af kortslutning, da det kan være vanskeligt at fastslå ansvar.

Retrokit ombygning

Vejen til den rigtige løsning starter her

Vi arbejder målrettet på at udvikle bæredygtige tiltag, der ikke kun mindsker energiforbruget, men også bidrager til et sundere og mere produktivt miljø for brugerne, uanset om det er nye eller ombyggede armaturer. 

Europæiske Retrokit specialister

Vi samarbejder med producenter i Europa, der har specialiseret sig i at ombygge armaturer korrekt og så effektivt som muligt. Gennem grundigt forarbejde, og ved at håndtere hvert projekt forskelligt, sikres den optimale løsning til dit ombygningsprojekt. 

Sikkerheden først

Vi går hverken på kompromis med sikkerheden eller kvaliteten i vores ombyggede armaturer. Ved at vælge en professionel leverandør er du 100% dækket ind i forhold til ansvar og sikkerhed i de ombyggede armaturer. 

Den korrekte rådgivning

Mange faktorer er med til at definere, om Retrokit er løsningen for dit belysningsprojekt, eller om det giver bedre mening at skifte til nye armaturer. Det er blandt andet faktorer som armaturets konstruktion, materialer, lyskomfort og sikkerhed.

Analyser, beregninger og skitser

Retrokits kan være en god løsning hvis det udføres korrekt. Det kræver de rigtige valg bliver taget og den nødvendige tid bliver brugt på at teste og beregne. Hvis ikke, ender det ofte i et utilfredsstillende slutprodukt.

Vi sender testarmatur til vores producenter, der derefter foretager de nødvendige tests og sender en prøve hjem. Først når det hele godkendes og alt er på plads, igangsættes produktionen.

Med omtanke på miljøet

Mange virksomheder har i dag fokus på bæredygtighed og genanvendelse. Med et Retrokit monteres nye energieffektive dele i det eksisterende armatur. Det er kun de forældede dele, der bliver udskiftet. Alt hvad der kan genbruges, bliver genbrugt. 

Retrokits er en god måde at tænke mere miljørigtigt og samtidig få optimeret belysningen, så den lever op til gældende krav og standarder. 

Energieffektivitet og lang levetid

Ved ombygning til armaturer med nye komponenter får du et driftssikkert belysningsanlæg, hvor der er stor fokus på komfort. 

Samtidig kan vi, ved at overdimensionere vores løsning, sikre minimal varmeudledning fra lyskilden og derved forlænge levetiden.

Er retrokit løsningen for dig?

Det er ikke alle projekter, hvor det giver mening at ombygge de eksisterende armaturer, og det kan være en jungle at gennemskue, hvad den optimale løsning er for dig. 

Vi vil gerne i dialog omkring din nuværende belysning, så vores lysteknikere kan rådgive dig til den løsning, der passer til dine behov, krav og gældende lovgivning.

Kontakt vores belysningseksperter her.

 

Kontaktform

Kontakt os

Har du brug for hjælp til at finde den rigtige løsning til dit projekt?

Udfyld nedenstående formular, så vender en af vores belysningseksperter tilbage hurtigst muligt.

Kontaktform