green light

Tel: +45 6441 6120 e-mail: mail@green-light.dk

Belysning siden 1994

Træbeton

Belysning til træbeton lofter

En populær loftbeklædning, der både har visuelle og lydmæssige fordele. Der er dog stor forskel på, hvilken belysning der passer bedst til det enkelte træbetonloft og hvilken løsning, der giver optimal belysning.

Vi har 30 års erfaring med optimering af belysning
Optimer din belysning
Belysning til træbeton lofter

Hvad er træbeton lofter?

Træbetonlofter er ofte forbundet med Troldtekt, Fibrotech osv., men der findes mange forskellige typer og leverandører af træbetonplader til loftsystemer. Grundlæggende er træbeton en type loftbelægning, der er bygget op af en blanding af træ og cement.

Pladerne kan tilpasses mange forskellige typer lofter. Sammen med de visuelle og lyd-, brand- og klimarelaterede fordele gør det lofttypen til et oplagt valg for mange. Dog er der mange ting at tage hensyn til, når du planlægger belysning til træbetonlofter.

Belysning til træbeton lofter

Enhver loftkonstruktion er forskellig, og derfor er det umuligt at sige på forhånd, hvilken løsning, der passer bedst til dig.

Forskellige typer loftkonstruktioner:

  • Skinnesystemer
  • Forskalling med plads
  • Forskalling uden plads

Vi har udviklet forskellige indbygningsarmaturer, der kan tilpasses til de forskellige typer af træbetonlofter, uden at være tvunget til at skulle tænke i påbygnings- eller nedhængte løsninger. Noget af det, der adskiller sig ved disse armaturer er, at de enten flugter med træbetonpladerne eller har en lille ramme uden om, der bevarer det rene udtryk i loftet.

Alle vores armaturer kan tilpasses til dine loftmål og dimensioner, uanset om det er armaturer til indbyg eller påbyg. 

Samlet

Indbygningsløsninger til træbeton lofter

Armatur
Troldtekt
Træbeton armatur
Skinnesystemer:

Ved et loft bygget op på skinnesystemer er der forskel på, om det er et synligt T-skinnesystem eller et skjult skinnesystem.

Ved det synlige system er den bedste løsning et armatur, der lægges direkte på skinnerne, som forbliver synlige. I det skjulte skinnesystem tilpasser vi armaturet, så det passer mellem skinnerne.

Det monteres nedefra, så armaturet kommer til at flugte med loftet, og de rene linjer bevares.

Forskalling uden plads:

Når der ikke er plads over træbetonpladerne, er den mest almindelige løsning en ramme og et tyndt panel. Det er dog langt fra altid den optimale løsning.

Ved loftkonstruktioner, hvor der er minimal plads mellem plader og loft, kan vi lave skræddersyede løsninger, hvor vi halvsænker armaturet for at udnytte den plads, der er over pladerne, men uden at forstyrre det visuelle og de rene linjer.

Forskalling med plads:

Ofte er det i forbindelse med nybyg eller en større renoveringsproces, at der laves forskalling med plads.

Læs om de mange muligheder herunder.

uch

Fleksibilitet

Vores fleksibilitet med hensyn til dimensionerne på armaturkassen gør, at det kan monteres mellem forskallingsbrædderne.

God lysfordeling

At der er plads over loftet gør, at vi kan levere vores armatur med en højde på 70mm, der sikrer en god lysfordeling.

Armaturets synlighed

Du kan selv være med til at bestemme den visuelle del og vælge synligheden af kanten på armaturet: Skal den ligge udenpå loftet, eller skal den flugte med loftet? Når kanten ligger udenpå loftet, skjuler den eventuelle tilskæringer af loftspladerne.

Tidsbesparende

Med plads over loftet er det muligt at montere armaturet med stikforbindelse, hvilket sparer tid og ressourcer i installationsprocessen. 

Drejebeslag

Vores armaturer er forsynet med et drejebeslag, som gør, at det er nemt at montere for kun én person.

Nem tilpasning

Vores armaturer kan let tilpasses til det udtryk, du ønsker.

Andre løsninger til træbeton lofter

Kontakt os

Har du brug for hjælp til at finde den rigtige løsning til dit projekt?

Udfyld nedenstående formular, så vender en af vores belysningseksperter tilbage hurtigst muligt.

Kontaktform