green light

Tel: +45 6441 6120 e-mail: mail@green-light.dk

Belysning siden 1994

13 års tro tjeneste - når besparelser ikke er alt

I mange år har T5 lysstofrør været en af de mest udbredte lyskilder i Danmark, og med god grund. Det var en energieffektiv løsning i forhold til andre lyskilder, og samtidig havde de en lang levetid. Siden T5 lysstofrørets indtog på det danske marked er de blevet solgt i stor stil, og det antages, at der hænger over en million T5 lysstofrør i danske virksomheder.

Nu skal de skiftes.

Men hvorfor?

Det oplagte svar ville ofte være for at minimere elregningen. Men ikke i disse tilfælde.

For at finde svaret skal vi tilbage til august 2023, da EU udsendte et nyt direktiv, som forbyder produktion og import af T5 og T8 lysstofrør, da de indeholder kviksølv.

Selv om belysningen stadig virker upåklageligt og der helt sikkert findes lagre rundt omkring i Danmark, hvor T5 og T8 lysstofrør stadig kan købes, tages der for mange ingen chancer.

Flere virksomheder har allerede sat gang i processen med at opgradere deres belysning, så de ikke står med håret i postkassen til vinter, hvor kunstig belysning er essentielt for at kunne arbejde.

Som en yderligere bonus ved ny belysning hæves luxniveauet fra tidligere krav, så deres belysning igen lever op til opdaterede gældende standarder.

Vores belysningsområder

En opgradering giver dem:

En fremtidssikret løsning

  • Nye armaturer er nemme at skifte komponenter i og gør, at du ikke behøver at skifte hele armaturet, hvis uheldet er ude.

Nemmere drift og vedligehold

  • Generelt er der langt mindre vedligehold ved nyere armaturer, blandt andet fordi levetiden er blevet længere og teknologien er blevet bedre. 

Mulighed for løbende at tilpasse lysbehov

  • Et rum kan nu bruges til mange forskellige formål, uden at gå på kompromis med belysningen. Med ny belysning har du selv mulighed for at styre og justere lyset, eller bruge forudindstillede tryk til dette.

Optimal belysning for medarbejderne

  • Nye armaturer lyser ikke bare rummet op, de sikrer en optimal belysning gennem hele arbejdsdagen, særligt hvis der tilføjes Tuneable White teknologi.  Optimal belysning er med til at øge trivsel og effektivitet.

Intelligente armaturer med nyeste belysningsteknologi

  • Du slipper for at tænke over din belysning. Når det først er sat op og programmeret til dine daglige behov, klarer de intelligente armaturer resten.

Hvilken løsning er den rigtige til dig?

Der findes forskellige muligheder, når belysningen skal udskiftes, og den rigtige afhænger af forskellige ting, såsom din nuværende belysning og fremtidige behov. Ofte er den bedste løsning at skifte til nye energieffektive armaturer, men et godt alternativ er en Retrokit løsning.

Hvad er et Retrokit?

Uden at gå for meget i detaljer, er Retrokit en mulighed for at give dine eksisterende armaturer nyt liv, ved at udskifte den forældede eller udfasede teknologi med nyt. Det er ofte en mere miljøvenlig løsning end at købe nyt, og derfor attraktivt for mange virksomheder og instanser, der tænker i de baner. Selv om det på papiret også kan være en billigere løsning, kommer ombygning, test mm. Oven i den endelige pris.

I næste artikel går vi mere i dybden med de forskellige løsninger inden for genanvendelse af eksisterende armaturer.

Er Retrokit en løsning for dig?

I vores optik skal der i hver enkel sag vurderes, om det giver mening at tænke i en Retrokit løsning. Som udgangspunkt skal der være andre incitamenter end kun det økonomiske for at det giver mening.

Lad os rådgive dig til den rigtige løsning

Siden 1994 har vi hjulpet små og store virksomheder med at træffe den rigtige beslutning om deres belysning. Vi kan også hjælpe dig. 

Kontakt os

Har du brug for hjælp til at finde den rigtige løsning til dit projekt?

Udfyld nedenstående formular, så vender en af vores belysningseksperter tilbage hurtigst muligt.

Kontaktform