green light

Tel: +45 6441 6120 e-mail: mail@green-light.dk

Belysning siden 1994

1 million lysstofrør skal skiftes
– er du klar?

I mange år har T5 lysstofrør været en af de mest benyttede lyskilder i Danmark, og med god grund. Det var en energieffektiv løsning med lange levetider i forhold til andre lyskilder. Siden T5 lysstofrørets indtog på det danske marked er de blevet solgt i stor stil, og det antages, at der hænger mere end en million T5 lysstofrør i danske virksomheder i dag.

Nu skal de skiftes.

Men hvorfor?

Det oplagte svar vil ofte være for at minimere elregningen. Men ikke i alle tilfælde.

For at finde svaret skal vi tilbage til foråret 2022, hvor EU reviderede de undtagelser, der er defineret i bilag 3 i RoHS-direktivet. EU forbød endegyldigt produktion og import af T5 og T8 lysstofrør fra august 2023. 

Selv om armaturerne stadig virker upåklageligt, tages der hos mange ingen chancer.

Flere virksomheder har allerede sat gang i processen med at opgradere deres belysning, så de stadig har lys til vinter, hvor kunstig belysning er essentielt for at kunne arbejde optimalt.

Som en bonus ved ny belysning bliver det nye anlæg opgraderet til gældende krav jf. DS 12464-1

Vores belysningsområder

En opgradering giver:

En fremtidssikret løsning

  • Nye armaturer, hvor det er muligt at skifte komponenter gør, at levetiden forlænges og miljøaftrykket mindskes.

Nemmere drift og vedligehold

  • Generelt er der langt mindre vedligehold ved nyere armaturer, blandt andet fordi levetiden er blevet længere og teknologien er blevet bedre.

Mulighed for løbende at tilpasse lysbehov

  • Lokaler kan via intelligent lysstyring tilpasses til forskellige scenarier og kan styres automatisk eller med mulighed for manuel overstyring.

Optimal belysning for medarbejderne

  • Nye armaturer sikrer optimal belysning. Tilføjes eksempelvis Tuneable White teknologi får du et anlæg, der kan være med til at forbedre indeklima og trivsel.

Intelligente armaturer med nyeste belysningsteknologi

  • Når anlægget er monteret og programmeret, er du fri for at tænke over din belysning i dagligdagen. De intelligente armaturer klarer resten.

Hvilken løsning er den rigtige til dig?

Der findes forskellige muligheder, når belysningen skal udskiftes, og den rigtige afhænger af forskellige ting, f.eks. din nuværende belysning og fremtidige behov. Ofte er den bedste løsning at skifte til nye energieffektive armaturer, men et godt alternativ er en Retrokit løsning.

Hvad er et Retrokit?

Retrokit en mulighed for at give dine eksisterende armaturer nyt liv, ved at udskifte den forældede eller udfasede teknologi med nyt.

Det er ofte en mere miljøvenlig løsning end at købe nyt, og derfor attraktivt for mange virksomheder og offentlige instanser, der har fokus på miljøfremmende løsninger. Selv om det på papiret kan være en billigere løsning, kommer ombygning, test m.m. oven i den endelige pris.

Er Retrokit en løsning for dig?

I vores optik skal der i hver enkelt sag vurderes, om det giver mening at tænke i en Retrokit løsning. Som udgangspunkt skal der være andre incitamenter end kun det økonomiske for at det giver mening.

Lad os rådgive dig til den rigtige løsning

Siden 1994 har vi hjulpet små og store virksomheder med at træffe den rigtige beslutning om deres belysning. Vi kan også hjælpe dig. 

Kontakt os

Har du brug for hjælp til at finde den rigtige løsning til dit projekt?

Udfyld nedenstående formular, så vender en af vores belysningseksperter tilbage hurtigst muligt.

Kontaktform